Image 01
profile-image

tzd

Johan de Neergaard , Sweden
test
Swedish Internet Radio Stations

Amarok 1.x Scripts 12 comments

Score 50.0%
Mar 30 2009
Does this script work in Amarok 2.x?
Used it when i still had Amarok 1.4.x and it sure kicks butt but I'd like to use it now when I've upgraded and I'd rather post a comment than trying it out for myself ;P

I suppose it's a good way to let other people know as well if i file my question here rather than solving it myself and then leave it unanswered.

Thanks for an awesome script!! - Feb 14 2009
Works like a charm! Thanks mate ;)
- Dec 26 2007
SMHI weather plasmoid

Plasma 4 Extensions 34 comments

Score 50.0%
Apr 22 2009
I've managed to install it on a fedora 10 machine with kde 4.2. It appears under "Add widgets..." but when i add it to my desktop i get the smhi box, although all it says is:

"This object could not be created for the following reason:
Could not find requested component: smhi"

Can someone please help me?
- Feb 01 2009
logger

Amarok 1.x Scripts 27 comments

by l3u
Score 50.0%
Sep 16 2009
Ah that would explain why the commands wouldn't work :)

Thanks for your unicode translation! Will try to modify it now to fit my needs. I'll try to assist in any way possible to ease up the GUI for the web interface even though I'm not a programmer.
Hopefully there's something i can help with ;) - Jul 06 2008
I've tried it but it wouldn't work.

I've tried pasting this in Konsole:
from locale import getpreferredencoding
localEncoding = getpreferredencoding()

but all i get is:
from: can't read /var/mail/locale

i suppose i could reuse the code from your previous post although I'm still missing the letter: 'Å', 'å' :) - Jul 05 2008
When changing titles and other default text messages in the loggerStatistics file it works as long as I don't use Swedish characters. May I ask how to get this working please?

It works as long as I avoid the characters: 'å' 'ä' 'ö'

Cheers again :) - Jul 04 2008
UPDATE: just had a look on the playstat script and I managed to change the html output directory very easily! Thanks for making it that easy :)

- Jul 04 2008
Tried it out and man that's a nice feature :)
I have one question/suggestion:
Instead of having the web site that's being generated stored in scripts-data, would it be possible to store it in directly under the home folder? E.g. /home/username/playstat.htm

That way i don't have to browse around that much to find the actual web site.

Also, for the generated script, I recently came upon a web site that seems to have covers for 99.5% of all album releases. Since the scripts original web site only knows about 65% of my different albums it would be nice to use this site (www.discogs.com) instead for cover fetching.
Actually, the script would be amazing if it could use several sources for cover fetching :)

I don't know how difficult these suggestions are to implement and I also know you've left the script open for everyone else to develop. I was just suggesting above in case you're bored and wishes to improve it :P I'll have a look on it as well, but to be honest, I'm not much of a programmer. Hopefully I'll learn something and could improve some myself. :) - Jul 04 2008
You are absolutely right my friend!
When playing the same songs again it works (before it wasn't in the collection).

Now when I have added and updated the collection everything is back to normal with perfect logging etc.

Sorry about the double post, updated the web page and it was posted twice unfortunately.

Will try the latest version with the improved script later on tonight or tomorrow.
Thanks once again for your support! - Jul 04 2008
Thanks, got it to work now. If i dare, i might try to modify the script to fit my html needs :)

I wanted to file another bug report though. Noticed this today actually. When playing a few classical music mp3s i get an error message from logger saying it's unable to process the mp3.
I do believe this has to do with the name of my classical mp3 files.

For instance, a typical name for one of the songs would be:

Kirov Orchestra, Valery Gergiev - Act I, Tableau 1, Clara and the Nutcracker.mp3

I don't know if logger using the album info too. IF it does then for the above example it would also be:
Tchaikovsky: The Nutcracker, Op. 71

Basically all my classical tunes are very long when it comes to name.
Other mp3s with "smaller" names seems to work well.
- Jul 04 2008
Thanks, got it to work now. If i dare, i might try to modify the script to fit my html needs :)

I wanted to file another bug report though. Noticed this today actually. When playing a few classical music mp3s i get an error message from logger saying it's unable to process the mp3.
I do believe this has to do with the name of my classical mp3 files.

For instance, a typical name for one of the songs would be:

Kirov Orchestra, Valery Gergiev - Act I, Tableau 1, Clara and the Nutcracker.mp3

I don't know if logger using the album info too. IF it does then for the above example it would also be:
Tchaikovsky: The Nutcracker, Op. 71

Basically all my classical tunes are very long when it comes to name.
Other mp3s with "smaller" names seems to work well.
- Jul 04 2008
Yaay! That sure did the trick :) It logs to the db file now and no error messages... sweet!

Had a quick look on the playstat script which was a lot more editable than I originally thought.
I don't quite understand how I produce the web site or where it will be located?

When I try running the "playstat" script within Amarok nothing happens.

Haven't found any info regarding this so was hoping you could point me in any direction please ;)

Thanks for the amazingly fast replies and, not to forget, the patches!
Highly appreciated! - Jul 02 2008
Yeah, i think that thing works now since i don't get that error message anymore! :)

Instead i receive a new error message after the song has finished:


The script 'logger' ended with error code 1.

Traceback (most recent call last):
File "/home/johan/.kde/share/apps/amarok/scripts/logger/logger", line 174, in <module>
db.execute('INSERT INTO log(date, genre, artist, album, title, count) VALUES(?, ?, ?, ?, ?, ?)', (date, songInfo['genre'], songInfo['artist'], songInfo['album'], songInfo['title'], 1))
sqlite3.OperationalError: no such table: log

- Jul 02 2008
Cool, thanks :) - Jun 30 2008
UPDATE:

sorry got my path wrong there. The absolute path is instead:

/media/mp3/Singles/X/Y - Jun 30 2008
I've got my Amarok collection on a separate partition that's mounted on /media/singles/X/Y

where X is a directory for genre, e.g. Rock and where Y is the actual song.

For instance, the full path to the song New years day by rockartist U2 would be:

/media/singles/rock/u2 - new years day.mp3

I'm afraid i don't know any python coding. If it would be possible to change it to the absolute path then perhaps it would work? Seems a little strange with the "." before /singles/..

Tell me what to do and I'll do it :)
- Jun 30 2008
Tried the new version but received the same error I'm afraid.

Also tried the command you told me to run and received the following output:

johan@Pingu:~$ dcop amarok collection query 'select url from tags limit 10'
./Singles/Alternative Electronic/St. Germain - La Goutte D'Or.mp3
./Singles/Alternative Electronic/St. Germain - Land Of.mp3
./Singles/Alternative Electronic/St. Germain - Montego Bay Spleen.mp3
./Singles/Alternative Electronic/St. Germain - Pont Des Arts.mp3
./Singles/Alternative Electronic/St. Germain - Rose Rouge.mp3
./Singles/Alternative Electronic/St. Germain - So Flute.mp3
./Singles/Alternative Electronic/St. Germain - Sure Thing.mp3
./Singles/Alternative Rock/Bad Cash Quartet - Big day coming.mp3
./Singles/Alternative Rock/Bad Cash Quartet - Competition ain't nothing.mp3
./Singles/Alternative Rock/Bad Cash Quartet - Heart attack.mp3
johan@Pingu:~$


Hope that might help? Thanks for your fast reply! :) - Jun 29 2008
Just noticed the database dor this script is Sqllite. I'm not sure if my problem above is related to the fact that I'm running a regular Mysql database for Amarok?

Should also mention a few more details:
I'm on kubuntu Hardy (8.04) with kde 3.5.9 and Amarok 1.4.9.1 - Jun 27 2008
Can't get it to work. Installed it and started "logger" in Amarok. The database file is created in the stated directory although nothing is being written to it.

I've changed permissions just in case to a=wrx but that didn't help.

The error I receive in Amarok after playing the song is this:

logger: Error processing file /media/mp3/Singles/Pop/Katie Melua - Crawling up a Hill.mp3

Would love to have it up and running since the whole idea with html outputs is great imho. Thanks so far! :)
- Jun 27 2008
Wiki-Lyrics

Amarok 1.x Scripts 191 comments

Score 50.0%
Mar 12 2009
Don't know if it's just me but upgrading to todays release made the lyric fetching a lot faster. Great work! :)

Thanks for an amazing script! - Jun 27 2008
Cover Fetcher (for AmaroK 1.4)

Amarok 1.x Scripts 28 comments

by evod
Score 50.0%
Feb 09 2009
After trying it out a bit more I've noticed it only worked with the first cover. I usually get the window for cover fetching but in 99 out of 100 it's greyed out and the only thing i can choose is "close". I am able to edit title etc but since that won't affect anything it won't do me any good.

I'll eagerly await the future releases :)
Thanks again! - Jun 26 2008
Hi.

Thanks for a great script!
I'm currently on Kubuntu Hardy (8.04) and I have no issues with the script. I've installed it via Amarok 1.4.9.1 and KDE 3.5.9.

I have a few suggestions for future releases though (freely translated):

1: Have it automatically download instead of default amazon.com or some kind of option where the user can choose from which source the art should be downloaded from. E.g: when you choose album art management and you'll be able to download art for all albums at the same time.

2: Be able to choose download art cover in the left panel and not just within the playlist. E.g: when you rightclick the album art picture.

Great work so far though! :) - Jun 26 2008
ReplayGain

Amarok 1.x Scripts 274 comments

Score 58.0%
Oct 20 2007
Thanks for your answer Maacruz!

Followed all your suggestions and the one thing that really made a huge impact was changing from sqllite to sql.

There was quite a difference in lag as well when I started using smart/dynamic playlists instead of just adding manually songs to PL.

Thanks for all your help in this matter and a big thanks for an outstanding script! - May 25 2008
Hi and thanks for an amazing plugin!

I have a problem with it since I've upgraded from kubuntu 7.10 to 8.04.
I constantly get the "Large lag detected" message and it does lag.
I have installed all lag-reducing packages although I was unable to find the "pygtk" package?

I tried disabling album covers but that didn't make any difference. I have "kirocker" installed if that might add some lag?

I have disabled OSD (although it might turn itself on again with kirocker?).

My current playlist is approx. 200 songs.

I've got 768 mb of RAM and I'm running Kontact and Amarok.

When I check the lag time I see that the "url time" is most likely the cause?

My values:
Get url time: 1.43864703178
Tag reading time: 0.013689994812
Total trackchange time: 1.46719884872

I've got all my mp3's on a separate partition and it's separated from the album covers that are fetched from amazon.

Any suggestions on what might be wrong please? Would love to get it working "properly" :)

- Apr 28 2008
Fotowall

Graphic Apps 61 comments

by koral
Score 68.0%
Dec 08 2009
I agree to what MayC23 suggested.

I would also like to add another request:
Layer options (so that you can decide which picture should be on top etc.)

I'm running Kubuntu 7.10 and everything works, including the red and green dots.
However, there's still one thing that I can't get to work: the function for the mouse wheel?
I've tried clicking it (the wheel) and using the scroll, nothing happens.


Hopefully the above suggestions for a future release will make everything slighty better ;)
I'll definitely keep my eyes open for the 0.3 release!!

This is a great program, please keep up the good work mate :)
Thanks a lot!

- Feb 27 2008
transKode

Amarok 1.x Scripts 126 comments

Score 50.0%
Feb 26 2008
I had problems when I tried installing it via Amarok script GUI.
Got an error code. Think it was 127 (?).
Tried installing the suggested "Gentoo" packages... Found 2 out of 3 to Kubuntu 7.10. Wouldn't work though.

Instead I've installed from source and it worked instantly!
Thanks for a great tool :) - Feb 21 2008