Image 01
profile-image

STiAT

Georg Grabler
Clementine

Audio Apps by davidsansome 53 comments

They "recently" (actually some time ago) dropped the phonon and xine backends due to a lack of maintenance.
Somebody will have to step up if we want the phonon backend to be re-implemented and feature complete. - Oct 14 2011
Clementine

Audio Apps by davidsansome 53 comments

Well, as a developer myself I can understand that it's about making choices. I know GStreamer is a good backend, it's actually great / has a good feature set and is actively maintained/developed. But as a Qt developer I prefer phonon (for the little things I do phonon using what ever backend is fine tom me).

But thanks for the hint, I didn't know that you could compile clementine with Phonon support/backend. - Sep 13 2011
Quassel2Go

Phone Apps by sgiessl 5 comments

Perfect, thanks a lot. I had always loved to have a reliable IRC Client for Nokia Phones.

Really looking forward to see this in OVI for MeeGo :-). - Jan 16 2011
FatRat

Network by LubosD 20 comments

Hi,

Why no Windows version? Don't you own a windows copy or is porting too much effort?

As I see it, your dependencies should be working in Windows as well.

I did not check on the source yet, but I'd like to know where you expect problems. - Jan 07 2011
ScreenGrab

Screenshot Tools by DOOMer 26 comments

Love the new Version :-) .. Thanks ! - Nov 25 2010
PlaybaK (aka KDE Media Player)

Video Apps by gilfcp10 146 comments

I don't want to seem rude, but I havn't found a nice way to ask...

Could you consider putting your code in a public GIT repository, since it's OpenSource now?
Something like http://gitorious.org/ or http://github.com/ ?

That could speed up development, and would allow others to view the source code, help you impriving the application on a daily base, and help you with design mistakes and the "bad code" which could be in. - Apr 11 2010
Clementine

Audio Apps by davidsansome 53 comments

Some people don't want those features of amarok 2. Amarok 2 eats (at least on my system) a lot of ressources, and generally feels "slow", probably due to all the gui stuff and my slow graphics card though. - Mar 04 2010
Clementine

Audio Apps by davidsansome 53 comments

You are probably right, phonon seems badly maintained at the moment, thinking on the kde patches still waiting for their merge.

Fade-In Fade-Out is quite easy with phonon, there's even a reference implementation in JuK, but you need to use two objects (actually, one which you played where you fade out, and the one for the new song you fade in).

I must say, I don't understand what is meant by "animated scope". - Mar 04 2010
Clementine

Audio Apps by davidsansome 53 comments

Is there a reason to base clementine upon xine-lib, or was this just not ported to phonon (yet?). - Mar 03 2010
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

it's the -lhd option, not -ihd, but your first error output shows that it was right

could you run a whereis libhd?
should return something like
/usr/lib/libhd.so

If you have the library, in any of your LD_LIBRARY_PATH (or in ld.so.conf) it should work properly.

If not, make sure you have an appropriate version of hwinfo installed. SuSE hwinfo includes the libhd, if not, you might need a libhd-dev package or similar (i don't know SuSE repositories, since i don't use SuSE).

I'm currently using the following hwinfo library, which i downloaded from the SuSE ftps (as source package, i've compiled a arch package out of it).

community/hwinfo 13.48-1

Versions higher than 13.28 of SuSE i can ensure that they have a libhd included.

I couldn't get the debian patches running myself, but i'll look further. I can compile it, but on several architectures (core 2 duo) kio-sysinfo crashes (see crashlog). You might experience same then, since i'm basically using SuSE versions of hwinfo / libhd.

Yours,
Georg - Sep 09 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

Could also have another problem-source.

run
sed -i -e "s/-lGL/-lhd -lGL/" src/Makefile

before you run make, and try it again. It complains about references, not about missing headers or functions.

Yours,
STiAT
Arch Linux TU - Sep 08 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

Could it be a problem with hwinfo? Since i can't seem to find the call in kio-sysinfo... - Sep 07 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

That's the output if i restart kdeinit in debug mode for slaves (KDE_SLAVE_DEBUG_WAIT=http kdeinit)

kio_file: *** Starting kio_sysinfo
kio_sysinfo: (/org/freedesktop/Hal/devices/volume_label_WXPVOL_DE,sr1,WXPVOL_DE,,true,/dev/sr1,,iso9660,false,,media/cdwriter_unmounted,,---,/org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_cbd6ca01_c466_4f74_8ac1_51dfc03c13bf,sdb6,295G Media,,true,/dev/sdb6,/home,ext3,true,,media/hdd_mounted,,---,/org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_85c28d14_a634_46b7_863a_16daa2c6d872,sdb5,20G Media,,true,/dev/sdb5,/,ext3,true,,media/hdd_mounted,,---,/org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_02a1a364_502b_44e9_af4a_f50c891865b0,sdb1,98M Media,,true,/dev/sdb1,/boot,ext3,true,,media/hdd_mounted,,---,/org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_8e923d5e_fbdb_47c9_8b1f_f29ca17ed9a8,sda9,168G Media,,true,/dev/sda9,,ext3,false,,media/hdd_unmounted,,---,/org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_3439a9a5_5e4b_4655_990a_c2a53c8c15a2,sda8,20G Media,,true,/dev/sda8,,ext3,false,,media/hdd_unmounted,,---,/org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_bc8d2c4b_a29c_4283_a0b6_82392095ba8f,sda6,98M Media,,true,/dev/sda6,,ext3,false,,media/hdd_unmounted,,---,/org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_E880747E80745552,sda5,107G Media,,true,/dev/sda5,,ntfs,false,,media/hdd_unmounted,,---,/org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_FA08CDF608CDB1C5,sda1,21G Media,,true,/dev/sda1,,ntfs,false,,media/hdd_unmounted,,---,/org/kde/mediamanager/fstab/10.10.10.110:homesharedownloadsmntdownloads,nfs,Remote Share (10.10.10.110:/home/share/downloads),,true,10.10.10.110:/home/share/downloads,/mnt/downloads,nfs,true,,media/nfs_mounted,,---,/org/kde/mediamanager/fstab/10.10.10.110:homesharemoviesmntmovies,nfs_1,Remote Share (10.10.10.110:/home/share/movies),,true,10.10.10.110:/home/share/movies,/mnt/movies,nfs,true,,media/nfs_mounted,,---,/org/kde/mediamanager/fstab/10.10.10.110:homesharemusicmntmusic,nfs_2,Remote Share (10.10.10.110:/home/share/music),,true,10.10.10.110:/home/share/music,/mnt/music,nfs,true,,media/nfs_mounted,,---,/org/kde/mediamanager/fstab/10.10.10.110:homesharebackupmntbackup,nfs_3,Remote Share (10.10.10.110:/home/share/backup),,true,10.10.10.110:/home/share/backup,/mnt/backup,nfs,true,,media/nfs_mounted,,---)
process 29555: arguments to dbus_message_new_method_call() were incorrect, assertion "_dbus_check_is_valid_path (path)" failed in file dbus-message.c line 1074.
This is normally a bug in some application using the D-Bus library.
/usr/lib/libdbus-1.so.3 [0xb5d58cde]
/usr/lib/libdbus-1.so.3 [0xb5d580c7]
/usr/lib/libdbus-1.so.3 [0xb5d4c5d6]
/usr/lib/libdbus-1.so.3(dbus_message_new_method_call+0x198) [0xb5d3b9a8]
/usr/lib/libhal.so.1(libhal_device_get_property_string+0x5e) [0xb7694bbe]
/opt/kde/lib/kde3/kio_sysinfo.so(_ZN19kio_sysinfoProtocol16fillMediaDevicesEv+0x2e6) [0xb76a0756]
/opt/kde/lib/kde3/kio_sysinfo.so(_ZN19kio_sysinfoProtocol8diskInfoEv+0x37) [0xb76a24b7]
/opt/kde/lib/kde3/kio_sysinfo.so(_ZN19kio_sysinfoProtocol3getERK4KURL+0x3fd) [0xb76a414d]
/opt/kde/lib/libkio.so.4(_ZN3KIO9SlaveBase8dispatchEiRK9QMemArrayIcE+0x537) [0xb7d28227]
/opt/kde/lib/libkio.so.4(_ZN3KIO9SlaveBase12dispatchLoopEv+0x24b) [0xb7d26e8b]
/opt/kde/lib/kde3/kio_sysinfo.so(kdemain+0x187) [0xb76a6e87]
kio_sysinfo [kdeinit] sysinfo /tmp/ksocket-ggrabler/klauncherIpzR9b.slave-socket /tmp/ksocket-ggrabler/konquerorpTYVqa.slave-socket [0x804e575]
kio_sysinfo [kdeinit] sysinfo /tmp/ksocket-ggrabler/klauncherIpzR9b.slave-socket /tmp/ksocket-ggrabler/konquerorpTYVqa.slave-socket [0x804ec91]
kio_sysinfo [kdeinit] sysinfo /tmp/ksocket-ggrabler/klauncherIpzR9b.slave-socket /tmp/ksocket-ggrabler/konquerorpTYVqa.slave-socket [0x804f140]
kio_sysinfo [kdeinit] sysinfo /tmp/ksocket-ggrabler/klauncherIpzR9b.slave-socket /tmp/ksocket-ggrabler/konquerorpTYVqa.slave-socket [0x804fbea]
/lib/libc.so.6(__libc_start_main+0xe0) [0xb6b5bf90]
kio_sysinfo [kdeinit] sysinfo /tmp/ksocket-ggrabler/klauncherIpzR9b.slave-socket /tmp/ksocket-ggrabler/konquerorpTYVqa.slave-socket(_ZN6QGListD0Ev+0xb9) [0x804b391]
kioslave: ####### CRASH ###### protocol = kio_sysinfo pid = 29555 signal = 6


Don't know if it helps. This happens on my two main systems, and it's at least some kind of output. - Sep 07 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

hey guys,

A user today reported he had a problem with getting kio-sysinfo running.

He patched the following into src/sysinfo.cpp:

if (dbus_error_is_set(&error))
+dbus_error_free(&error);
di.total = 0;
}

and it worked.

I still can't confirm or test this, since i'm still crashing with the "protocol died unexpectedly" error i always had on any of my core 2 duo systems with nvidia cards (i bet one of those causes trouble ;)), and i won't get any debug output, not even with --enable-debug=full - Sep 07 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

Forgot to say, you can contact me any time on icq, msn, jabber or e-mail using the data of
http://wiki.archlinux.org/index.php/Trusted_Users#STiAT - Aug 02 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

It's a hardware dependant problem.

At the machine at work, it works properly.

Here, i compled the package, it works to compile. Same behaviour as before if running aclocale, autoconf, automake.

If i use the pre-compiled package i built at work (which works) it crashes with the same error.

With my own package as well, if i patch the src/Makefile with the -lhd option, it also crashes when just building it, if i run autoconf, automake it also throws the same error.

That's a quite strange behaviour, and seems as if kio-sysinfo was just crashing on my home machine, even if the package is done properly.

It's a quite usual setup.
Core 2 duo, 2x nvidia sli and some kind of Asus motherboard (intel chipset).

Also, on my notebook it crashes. Also a core duo, ofc no SLI ;D.

All those notbebooks are running i686 architecture. The only difference to my work computer is that my home computers use a nvidia driver, and both are core 2 duo.

Just - strange. Can i help you with any traces? Or can you tell me how to trace it? It seems like a kio-sysinfo bug to me, with certain architectures. I'd like to help you there.

Yours,
Georg - Aug 02 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

I've a version built here at work which works properly. It's the 1.8.1 build, which works fine.

It's a different hardware architecture than my system at home where i use to build the files for the distribution, so i'll check the buildfiles again when i'm at home.

From the version built, there is a binary Arch-i686 package available:

http://arch.grabler.net/pkg/kio-sysinfo-1.8.1-1-i686.pkg.tar.gz

Expect the response from my home machine in the evening (CEST). I'll update the Arch repository also when the 1.8.1 version works out properly.

Yours,
STiAT
Arch Linux TU - Aug 02 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

Hmh, found a problem i think.

I can run ./configure --prefix=/usr, make, make install properly, and within this, it crashes.

If i run aclocal, autoconf, automake, ./configure --prefix=/usr, make it fails with the following error:

make[2]: Entering directory `/home/ggrabler/arch/community/kde/kio-sysinfo/src/kio-sysinfo-1.8/src'
/bin/sh ../libtool --silent --tag=CXX --mode=compile g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.. -I/opt/kde/include -I/opt/qt/include -I. `pkg-config --cflags hal` -DQT_THREAD_SUPPORT -D_REENTRANT -Wno-long-long -Wundef -ansi -D_XOPEN_SOURCE=500 -D_BSD_SOURCE -Wcast-align -Wconversion -Wchar-subscripts -Wall -W -Wpointer-arith -O2 -Wformat-security -Wmissing-format-attribute -Wno-non-virtual-dtor -fno-exceptions -fno-check-new -fno-common -MT sysinfo.lo -MD -MP -MF .deps/sysinfo.Tpo -c -o sysinfo.lo sysinfo.cpp
mv -f .deps/sysinfo.Tpo .deps/sysinfo.Plo
/bin/sh ../libtool --silent --tag=CXX --mode=link g++ -Wno-long-long -Wundef -ansi -D_XOPEN_SOURCE=500 -D_BSD_SOURCE -Wcast-align -Wconversion -Wchar-subscripts -Wall -W -Wpointer-arith -O2 -Wformat-security -Wmissing-format-attribute -Wno-non-virtual-dtor -fno-exceptions -fno-check-new -fno-common -module -avoid-version -L/opt/kde/lib -L/opt/qt/lib -L/usr/lib -avoid-version -module -no-undefined -Wl,--no-undefined -Wl,--allow-shlib-undefined -R /usr/lib -R /opt/kde/lib -R /opt/qt/lib -R /usr/lib $(pkg-config --libs hal) -o kio_sysinfo.la -rpath /usr/lib/kde3 sysinfo.lo -lkio -lGL
.libs/sysinfo.o: In function `kio_sysinfoProtocol::glInfo()':
sysinfo.cpp:(.text+0x1cc6): undefined reference to `hd_list'
sysinfo.cpp:(.text+0x1cd6): undefined reference to `hd_display_adapter'
sysinfo.cpp:(.text+0x1ce2): undefined reference to `hd_get_device_by_idx'
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [kio_sysinfo.la] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/ggrabler/arch/community/kde/kio-sysinfo/src/kio-sysinfo-1.8/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/ggrabler/arch/community/kde/kio-sysinfo/src/kio-sysinfo-1.8'
make: *** [all] Error 2

This seems like some references do not exist in my libhd of hwinfo (from opensuse).

Any hints on this?
Yours,
STiAT - Jul 28 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

Shouldn't it be unable to compile, instead of crashing if there were missing dependencies?

Or fail at configure time?

Yours,
STiAT - Jul 28 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

Also for me on ArchLinux, using a nforce chipset kio-sysinfo (1.8) fails to load.

An error occurred while loading sysinfo:/:
The process for the sysinfo protocol died unexpectedly.

I've had no problems with the former version included in suse 10.2.

Yours,
STiAT
Arch Linux TU - Jul 26 2007
This smells like there will be another bugfix release.

For me, the new version is simply not usable (can't even start kate). - Jun 21 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

As usual, it's in AUR.
http://aur.archlinux.org/packages.php?do_Details=1&ID=11138 - May 23 2007
KIO Slave sysinfo:/

Various KDE 1.-4. Improvements by jerrad 241 comments

I've done the Arch package for this. You could use the original kdebase package to build this instead of uploading the source somewhere else.

Also, for your "system" you can replace the /etc/SuSE-release in the sysinfo.cpp (using sed -i -e "s/SuSE-release/<debian-version file>/" sysinfo/sysinfo.cpp

I'm quite sure debian has a version file, if not, you could just replace it using
sed -i -e "s/readFromFile( \"\/etc\/SuSE-release\" )/\"Ubuntu Linux\"/" sysinfo/sysinfo.cpp

// STi - May 22 2007
Kasablanca

Network by helldrive 78 comments

I've created a package for ARCH.

http://arch.grabler.net/kasablanca

Kasablanca needs 3 very small patches to compile on ARCH.

// GG - Feb 01 2005
Quassel2Go

Phone Apps
by sgiessl

5 .9
9   Jan 16 2011